За акцията бе съобщено в Телеграм канала на Роскосмос. Случката повдига въпроса

...
За акцията бе съобщено в Телеграм канала на Роскосмос.
Случката повдига въпроса
Коментари Харесай

Руските космонавти разпространиха антиукраинска пропаганда от борда на МКС

За акцията бе обявено в Телеграм канала на Роскосмос.

Случката повдига въпроса до каква степен е подходящо тясното партньорство сред Съединени американски щати и Русия да продължи, изключително в този момент, откакто Щатите разполагат със лични пилотирани галактически кораби ( “Крю Драгън ” и “Старлайнър ”) и към този момент не зависят от Роскосмос. Към сегашния миг обаче съдействието е държавна политика.

“В разгара на Студената война, когато Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати бяха смъртни врагове и техните нуклеарни оръжия можеха да се употребяват когато и да е, един американски и един съветски транспортен съд се срещнаха в космоса през 1975 година ”, сподели админът на НАСА Бил Нелсън. “Мирното съдействие продължи даже и след колапса на Съюз на съветските социалистически републики. Нашата совалка се скачи с съветската орбитална станция “Мир ”, след което взехме решение да създадем Международната галактическа станция дружно. И двете страни са нужни за нейната поддръжка – руснаците за напредване, американците за електрозахранване ”.

Но провокативната акция през този уикенд от космонавтите на Русия, които отпразнуваха така наречен “освобождение ” на Луганск, придвижи спора от Земята в космоса, р. 

Американски астронавти към този момент осъдиха самодейността.

“Русия към този момент публично употребява галактическата станция, с цел да поддържа неморалната си и незаконна война в Украйна, където всеки ден убива цивилни. Това към този момент не може да се пренебрегва ”, оповестява астронавтът на НАСА Тери Въртс.

“Да, мисля си за някои неща. Нито една мисъл не е добра ”, отвърна сътрудника му Гарет Райзмън на въпрос какво мисли за акцията. “Това е още един опит на Рогозин да се подмаже на своя злобен стопанин. Тези космонавти, даже и да са срещу войната, нямат огромен избор, за жалост ”. 

Какво следва оттук нататък? Според сегашния проект астронавтът на НАСА Франк Рубио би трябвало да полети до МКС с съветски транспортен съд “Союз ” през септември. Същият този месец съветската космонавтка Анна Кикина ще бъде изстреляна с американски транспортен съд “Крю Драгън ”.

Планът към момента не е утвърден публично от държавните управления на Съединени американски щати и Русия. Ще следим деликатно дали това ще се случи. 

{fcomment} 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР